Historia firmy

Motto Zakładu Mięsnego "Poliwczak" brzmi "Ten znak to dobry smak". Ta myśl od początku istnienia firmy towarzyszyła właścicielom tj. od 1990 roku, kiedy to Celina i Piotr Poliwczak otworzyli niewielki warsztat rzemieślniczy, który miał produkować na potrzeby własnego punktu sprzedaży. Powoli działalność produkcyjna i handlowa zaczęła się rozwijać i w 1993 roku powstał mały zakład przetwórstwa mięsnego.

W 1998 roku zakład uzyskał tytuł "Firma z Jakością" przyznany przez Polsko-Szwajcarskie Centrum Przedsiębiorczości, Politechnikę Śląską oraz Izbę Rzemieślniczą w Katowicach. Następne etapy modernizacji to lata 2003-2004, 2006-2007 wtedy to zakład rozbudowano i wyposażono w nowoczesny park maszynowy, a także opracowano i wdrożono system jakości HACCP zapewniający wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów. W lipcu 2004 roku Decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii firma otrzymała uprawnienia do handlu z krajami Unii Europejskiej.

Dzięki inwencji Piotra Poliwczaka i jego brata Jacka zakład ciągle wzbogaca się o nowe maszyny i urządzenia, oraz poszerza asortyment produkowanych wyrobów. W swej ofercie ma około 100 produktów. Są to wędzonki, wędliny oraz wędliny podrobowe wyprodukowane w oparciu o receptury w których umiejętnie połączono tradycje i długoletnie doświadczenie z nowoczesnymi metodami produkcji. Wysoka jakość wyrobów z Zakładu Mięsnego "Poliwczak" została wielokrotnie doceniona nie tylko przez klientów, ale także licznymi nagrodami w konkursach regionalnych i ogólnokrajowych.

Zakład prowadzi sprzedaż hurtową i detaliczną w swojej siedzibie w Mysłowicach przy ulicy Storczyków 21. Miła fachowa obsługa, konkurencyjne ceny, realizacja zamówień telefonicznych i dowóz towarów do klienta - stanowią ważną cechę oferty handlowej.

Złóż zamówienie hurtowe on-line przejdź