Tradycja i nowoczesność 

Od 1990 roku łączymy rzemieślniczy kunszt z najnowszymi technologiami w produkcji wędlin, aby dostarczać wyroby o niezmiennie najwyższej jakości i tradycyjnym smaku.

Podążając za duchem czasu, nie zapominamy o tradycji i wartościach, które przyświecają nam od momentu założenia małego, rodzinnego warsztatu rzemieślniczego w Mysłowicach. Cieszymy się, że dzisiaj możemy podzielić się z Wami tak długą historią. Tworzymy ją dla Was.

Firma Poliwczak

1990

Celina i Piotr Poliwczak otwierają niewielki warsztat rzemieślniczy, produkujący wyroby na potrzeby własnego punktu sprzedaży. Jego motto - „Ten znak to dobry smak” i płynące z niego wartości towarzyszą nam do dzisiaj.

1993

Działalność produkcyjna i handlowa rozwija się. Powstaje mały, za to bardzo ambitny zakład przetwórstwa mięsnego.

1998

Otrzymujemy pierwsze nagrody: 

  • Regionalny Znak Jakości w Branży Spożywczej za kiełbasę śląską
  • „Firma z Jakością” – tytuł przyznawany przez Polsko-Szwajcarskie Centrum Przedsiębiorczości, Politechnikę Śląską oraz Izbę Rzemieślniczą w Katowicach. 
     

2000

Ponawiamy zeszłoroczny sukces. Otrzymujemy nagrodę „Firma z Jakością”.

2003-2004

Nadchodzi czas na poważne zmiany. Rozpoczynamy modernizację zakładu i wdrażanie systemu jakości. Decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii, otrzymujemy uprawnienia do handlu z krajami Unii Europejskiej. Zdobywamy też kolejne nagrody: 

  • I miejsce w konkursie na najlepszy krupniok (2004)
  • III miejsce podczas konkursu na najlepszy wyrób NOVICHEM w kategorii wędlina drobiowa (2004).
     
Zobacz całą historię

Galeria