Tradycja i nowoczesność
Od 1990 roku łączymy rzemieślniczy kunszt z najnowszymi technologiami w produkcji wędlin, aby dostarczać wyroby o niezmiennie najwyższej jakości i tradycyjnym smaku.
Podążając za duchem czasu, nie zapominamy o tradycji i wartościach, które przyświecają nam od momentu założenia małego, rodzinnego warsztatu rzemieślniczego w Mysłowicach. Cieszymy się, że dzisiaj możemy podzielić się z Wami tak długą historią. Tworzymy ją dla Was.
1990
Celina i Piotr Poliwczak otwierają niewielki warsztat rzemieślniczy, produkujący wyroby na potrzeby własnego punktu sprzedaży. Jego motto - „Ten znak to dobry smak” i płynące z niego wartości towarzyszą nam do dzisiaj.
1993
Działalność produkcyjna i handlowa rozwija się. Powstaje mały, za to bardzo ambitny zakład przetwórstwa mięsnego.
1998
Otrzymujemy pierwsze nagrody:
- Regionalny Znak Jakości w Branży Spożywczej za kiełbasę śląską
- „Firma z Jakością” – tytuł przyznawany przez Polsko-Szwajcarskie Centrum Przedsiębiorczości, Politechnikę Śląską oraz Izbę Rzemieślniczą w Katowicach.
2000
Ponawiamy zeszłoroczny sukces. Otrzymujemy nagrodę „Firma z Jakością”.
2003-2004
Nadchodzi czas na poważne zmiany. Rozpoczynamy modernizację zakładu i wdrażanie systemu jakości. Decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii, otrzymujemy uprawnienia do handlu z krajami Unii Europejskiej. Zdobywamy też kolejne nagrody:
- I miejsce w konkursie na najlepszy krupniok (2004)
- III miejsce podczas konkursu na najlepszy wyrób NOVICHEM w kategorii wędlina drobiowa (2004).